Uldens vej

Vi oplever desværre et stigende antal af websites, der forhandler uld og tæpper til helt absurd lave priser. Det rammer vores dyre-elskende hjerter hårdt.

Ja, som nævnt ønsker vi at synliggøre budskabet om, at forskellen at betyder noget. Her taler vi om sammenhængen mellem pris og kvalitet, da det oftest går hånd i hånd.

Merino uld, er også det som vi kalder kongen af alle uld typer🐑 Merino uld kan opspores flere forskellige steder i verden, men stammer oprindeligt fra Spanien🇪🇸Den uld vi anvender til vores produkter er Australsk merino uld, hvor leverandøren af ulden er certificeret af både GOTS- og IVN. ✔🇦🇺 Hermed sikrer vi at fårene er passet under korrekte forhold, og klippes under størst mulige hensyn til dyrevelfærd👍🏼. Et vigtigt emne at berøre er muesling – mange leverandører tilbyder uld, hvor fårene har været udsat for muesling. Her hos Fillows bruger vi udelukkende merino uld, som er mueslingfri, da det på ingen måder stemmer overens med vores holdninger i forhold til dyrevelfærd. ❤ Det sikrer både GOTS- og IVN godkendelsen.

(I kan læse mere om GOTS betingelser på deres hjemmeside: www.global-standard.org)

 

Det har i hvert fald en stor betydning for os, at vi med sikkerhed ved hvordan fårene er behandlet, frem til vi står med det færdige produkt i hånden, her i København. 🐑❤

 

Afslutningsvis får i lige et par facts om merino uldens fantastiske egenskaber 👉

 

1. Merino uld er den blødeste uld type, dermed vil du opleve et “kredsefrit” produkt, som føles som blød silke at røre ved.

 

2. Merino uld er selv rensende og bør derfor ikke vaskes, medmindre der er sket et uheld eller det er meget beskidt.

 

3. Merino uld er særdeles miljøvenligt. Ulden er sammensat af et naturligt protein, der er biologisk nedbrydende. I løbet af få år vil ulden frigive værdifulde nitrogen-baserede næringsstoffer tilbage i jorden, som virker som gødning. Denne proces er en klar modsætning til syntetiske fibre, der er ekstremt langsomme om at nedbryde.

 

4. Merino uld er fantastisk til at regulere kroppens temperatur, det giver varme uden at overophede pga. dem gode åndbarhed i fibrene. Det betyder at vores tæpper kan benyttes året rundt, hvor ulden holder en varmt om vinteren og kølig om sommeren.